Експерти перевірили керованість електричного універсала Opel Astra Sports Tourer Electric у двох складних тестах. Модель показала далеко не найкращі результати у випробуваннях. Відео опублікували на YouTube-каналі km77.com, інформує сайт novyny.pro.

Opel Astra випускається з 1991 року. Це компактна модель, яка доступна в кузовах хетчбек та універсал. У 2021 році дебютувало шосте покоління Opel Astra. Модель стала технологічнішою за попередників і отримала дизайн у новому фірмовому стилі бренду.

Тест на слалом

У випробуваннях взяв участь Opel Astra Sports Tourer Electric GS. Ця версія оснащена електромотором потужністю 156 к.с. і 270 Нм крутного моменту. Запас ходу складає до 413 км на одному заряді.

Розгін від 0 до 100 км/год займає 9,3 секунди. Максимальна швидкість обмежена на позначці 170 км/год.

Універсал був взутий у шини Michelin ePrimacy розмірністю 215/45 R18. Вони підходять для електричних та гібридних автомобілів.

Спочатку експерти випробували Opel Astra Sports Tourer Electric у тесті на слалом. Під час цього випробування авто необхідно якнайшвидше повертати між конусами та повторити вправу у зворотному напрямку.

Opel Astra Sports Tourer Electric впорався з тестом на слалом за 25,7 секунди. Модель виявилася повільнішою за Nisan Ariya і BMW X1.

Лосиний тест

Пізніше Opel Astra Sports Tourer Electric випробували у лосиному тесті. Під час цього випробування імітується поява непередбаченої перешкоди на дорозі. Водієві потрібно різко перелаштуватися та повернутися у вихідну смугу руху, не зачепивши конуси.

Проходження лосиного тесту вважається успішним, якщо автомобіль зміг виконати вправу на швидкості від 77 км/год. Opel Astra Sports Tourer Electric вдалося подолати смугу перешкод лише на швидкості 71 км/год.

Усі спроби пройти лосиний тест на вищій швидкості пройшли безуспішно. Електричний універсал втрачав зчеплення з дорогою та зачіпав конуси.

Експерти заявили, що електричний універсал виявився надто важким. Крім цього, модель має неприємну керованість.