Американське агентство Consumer Reports провело опитування власників уживаних авто, щоб визначити їх задоволення своїм транспортом. Виявилося, що найбільше надійних моделей випустили азіатські автовиробники: Toyota і Lexus зайняли 16 із 36 позицій у рейтингу. Європейські та американські марки, такі як BMW, Volvo, GMC і Lincoln, отримали по два-три місця. Надійні авто знайшли у кожному сегменті – від спорткарів до пікапів, пише MMR.

Автомобілі 2021 року випуску приваблюють невеликим пробігом і належним технічним обслуговуванням. Орендодавці та власники стежать за регулярним ТО і станом салону, що робить ці машини майже новими, але за зниженою ціною. Найчастіше власники критикують інформаційно-розважальні системи, і навіть лідери рейтингу цього не уникли.

Серед компактних моделей найнадійнішими визнані Honda Civic, Mazda3, Toyota Prius і Corolla. У категорії бізнес-седанів виділили Hyundai Sonata, Toyota Camry і Avalon. Преміум-седани відзначилися такими моделями, як BMW 5-Series, Lexus ES і Acura TLX.

Єдиним спорткаром у списку стала Mazda MX-5.

Найбільший вибір надійних авто серед середньорозмірних кросоверів: Acura RDX, BMW X3, Honda CR-V та HR-V, Toyota RAV4, Volvo XC40, Subaru Crosstrek і Forester, Mazda CX-5, Lexus UX і NX, Hyundai Tucson і Kia Sportage.

У категорії середньорозмірних кросоверів найкращими виявилися Honda Passport і Pilot, Lexus RX, Lincoln Nautilus, Toyota 4Runner, Highlander і Venza, а також GMC Acadia. Серед пікапів виділили Ford Ranger, Honda Ridgeline, Toyota Tacoma і Tundra.