Фонд «Повернись живим» 1 червня поділився приємною звісткою: в рамках програми «Запакуй небо — прокачай ППО» вдалося зекономити майже 48 мільйонів гривень.

Якщо точніше, то в основі спільної з «Нова пошта» ініціативи та власних розробок бійців ППО і фахівців Фонду вдалося під час реалізації проєкту суттєво оптимізувати витрати. На заощаджені 47,9 млн гривень придбано 50 нових повнопривідних пікапів для ППО ЗСУ, інформує 24 канал.

З численних фотознімків видно, що це добре знані у військах пікапи Mitsubishi L200. Про ці машини ми вже неодноразово писали. До речі, вони дуже часто зустрічаються в транспортних траншах Фонду «Повернись живим».

Уже відомо, що закуплені машини будуть використані для технічного забезпечення комплексів систем ППО. Ці «летючі» загони оберігають небо на підступах до міст і сіл, об’єктів критичної інфраструктури.

Першу партію з 25 пікапів вже передано військовослужбовцям Повітряного командування «Південь», які прикривають Одеську, Миколаївську, Херсонську, а також частини Дніпропетровської, Кіровоградської і Запорізької областей.

«Стільки ж машин невдовзі розподілимо у підрозділи Повітряне командування «Схід», – зазначено в офіційному повідомленні Фонду «Повернись живим».