Volkswagen закінчує виробництво свого компактного автомобіля Polo на заводі в Ландабені після 40 років збирання. Згідно з інформацією прес-служби заводу, ця модель більше не буде виготовлятися в Європі і буде імпортуватися з Південної Африки.

Завод продовжить збирати моделі T-Cross та Taigo, а з 2026 року почне випускати дві нові повністю електричні B-SUV: Skoda Epiq та Volkswagen ID.2 X на платформі MEB Entry. ID.2, який замінить Polo, буде вироблятися в Мартореле (Барселона). Офіційна презентація відбудеться на автосалоні у Мюнхені у 2025 році, а продажі розпочнуться на початку наступного року, пише UaMotors.

Перший Polo зійшов з конвеєра у Ландабені 20 березня 1984 року. За час виробництва було виготовлено 8 422 161 одиниць. Останній екземпляр, зібраний у традиційному синьому кольорі з мотором 1.0 TSi потужністю 95 к.с. і п’ятиступінчастою коробкою передач, буде проданий в Іспанії.

Голова Комітету профспілки Volkswagen Navarra Альфредо Моралес відзначив: “Polo став символом для Наварри, сприяв розвитку заводу та підготував нас до переходу на електричні технології”.