У Британії знайшли справжню рідкість – спортивний мотоцикл Vincent Black Shadow 1951 року випуску. Цей байк не з’являвся на дорогах з кінця 70-х років. Про це пише mauto.

Власник вінтажного мотоцикла розповів, що придбав його ще у 1988 році. На той момент Vincent Black Shadow вже не використовувався близько десятиліття.

Британець розповів, що протягом п’яти років намагався переконати попереднього власника продати йому цей рідкісний байк. Він мав намір відреставрувати його одразу після покупки, але через роботу та сімейні справи не зміг виділити на це часу.

Мотоцикл Vincent Black Shadow продовжував покриватися іржею в гаражі нового власника, як і у попереднього. Байк зберігся у повній комплектації, хоча його стан далекий від ідеального. Його знайшли без бензобака, який був захований під купою сміття. Однак оригінальні документи на мотоцикл збереглися.

На даний момент Vincent Black Shadow виставлений на аукціон, і за цей іржавий мотоцикл очікують отримати від 25 до 30 тисяч фунтів стерлінгів (31 500 – 38 000 доларів). Така вартість не є несподіванкою, оскільки після реставрації такі екземпляри можуть коштувати до 100 000 доларів.

Vincent Black Shadow високо цінується серед колекціонерів. Перш за все, він є надзвичайно рідкісним: з 1948 по 1955 роки було виготовлено лише 1744 таких мотоцикли.

А по-друге, цей байк був найшвидшим у свої часи. Його 1,0-літровий V2 двигун потужністю 55 к. с. дозволяв розганятися до 100 км/год за 4,5 секунди та досягати максимальної швидкості 200 км/год.