Заправка – це один із аспектів повсякденного життя кожного автовласника. Вона стає настільки звичною, що більшість людей не задумуються над тим, як робити її правильно.

Багато хто відкладає заправку до останнього моменту. Про те, чому так робити не варто, розповіли експерти, пише OBOZ.ua.

Деякі власники автомобіля надають перевагу частим заправлянням, щоб рівень палива не опускався нижче половини. Однак інші з певних причин, наприклад, від бажання зекономити час або в очікуванні зниження цін на пальне відкладають візит на АЗС до того моменту, як загориться лампочка на приладовій панелі.

Зазвичай, коли починає горіти індикатор про рівень палива, в баку залишається близько 8–10 літрів бензину чи солярки. Цього цілком може вистачити ще на 50-100 кілометрів, але експерти рекомендують в будь-якому разі не доводити рівень палива до критичного.

Непередбачувані ситуації

Ви ніколи не можете знати точно, чи не застрягнете ви в заторі або чи не доведеться вам в екстреному порядку відправлятися в подорож, тому варто завжди тримати бак більш-менш повним. Таким чином непередбачувані обставини не застануть вас зненацька і ви не залишитесь без палива посеред дороги.

Вплив на авто

На жаль, не завжди в Україні доводиться заправлятися паливом високої якості. Через це на дні паливного бака накопичуються відкладення. Навіть попри наявність паливного фільтра цей осад може потрапити в систему, засмічуючи форсунки і камери згоряння. Це заважатиме розпорошенню пального та може призвести до дорогого ремонту.

Щоб уникнути цих проблем, варто заправлятися настільки часто, щоб в баку завжди був запас пального в приблизно 20-30 літрів. Також обирайте перевірені АЗС із якісним пальним.