В Україні досі, на жаль, активно практикується продаж підроблених документів. За допомогою мережі інтернет українцям пропонують придбати водійські права, які іноді складно відрізнити від оригіналу. Багато хто навіть вважає, що використання таких посвідчень легальне, однак насправді це не так. Ба більше, за їзду з фальшивими правами можна потрапити в халепу, пише «Твоя машина».

Як повідомили в МВС України, єдиний законний спосіб отримати права – скласти теоретичний і практичний іспити в сервісному центрі. Якщо ви купили “справжні” права в інтернеті – ви стали жертвою шахраїв. Якщо стали використовувати їх як оригінальне посвідчення – порушили закон. Ті, хто вважає, що майстерно підроблені права неможливо виявити, дуже помиляються. При першій же зупинці поліція “проб’є” серію і номер документа і виявить підробку.

Підробка документів в Україні карається тюремним терміном. Тим особам, які використовують підроблені документи, загрожує штраф понад 75 гривень або обмеження волі на строк до двох років.