Покупку автомобіля на вторинному ринку можна порівняти з лотереєю. Адже ніхто не може гарантувати, що ви придбаєте справну машину. Особливо якщо транспортний засіб вже намотав кілька десятків або навіть сотень кілометрів. Керівник автосервісу поділився інформацією, як правильно підходити до купівлі вживаного транспортного засобу і яким у нього повинен бути пробіг.

Одним із ключових факторів при виборі машини на вторинному ринку є її реальний пробіг, пише Wheel News. За словами досвідчених водіїв, важливо переконатись, що поточна кількість кілометрів не перевищує певних кордонів. Наприклад, для автомобілів китайського виробництва домустимі цифри від 70 до 110 тисяч кілометрів, для американських – від 160 до 180 тисяч кілометрів, для корейських та європейських – від 170 до 200 тисяч кілометрів. При цьому для японських моделей цілком прийнятним є пробіг 280 тисяч кілометрів. Ідеальним варіантом вживаної машини буде та, яка була випущена трохи більше трьох років тому. Зазвичай, такі транспортні засоби перебувають у хорошому стані, пробіг яких становить близько 40 000 – 55 000 кілометрів.

Окремо варто поговорити про машини із великих міст. В мегаполісах одне з найчастіших явищ – це пробки. Тобто багато автомобілів, виставлених на продаж, проводили достатньо часу у подібних заторах. В результаті пробіг у таких транспортних засобів за фактом може бути невисоким, а ось знос силового агрегату буде більш значним у порівнянні з машинами, які пройшли аналогічну відстань заміськими трасами. Якщо на ТЗ їздять виключно в місті, то пробігу 130 тисяч кілометрів воно може досягти приблизно за сім років. Тому при покупці такої машини потрібно бути дуже уважним. Краще зайвий раз перестрахуватися і не тільки провести діагностику автомобіля, а й вивчити історію можливих ДТП та технічного обслуговування дилера. А якщо машина старша за 10-12 років, то пробіг не буде вирішальним фактором. Тут краще звернути увагу на технічний стан транспортного засобу.

При цьому далеко не всі вітчизняні автомобілісти розглядають варіант із придбанням вживаної машини. Є й ті, хто хоче придбати у своє користування нову модель. Які правила заміни старого транспортного засобу на новий. Значна частина нових машин купується за допомогою банківської позики. Оскільки ціни на ТЗ зростають, то й термін кредитування збільшився. Крім того, не тільки вік є показником того, що час міняти автомобіль. Не менш важливими є пробіг, технічний стан і поточна ситуація на ринку.

Ще на рішення має впливати зростання цін. Причому це стосується як нових, так і вживаних моделей. Як правило, автомобілісти хочуть поміняти свою машину на екземпляр вищого класу. Але зростання цін підвищує цикл заміни. Особливо ця тенденція чутлива у сегментах від 720 000 гривень до 1 млн гривень. Нарешті, причиною заміни свого старого транспортного засобу є технологічний прогрес. Адже сучасні моделі, які представлені на ринку нашої країни, можуть похвалитися дуже широким просунутим функціоналом. Вони укомплектовані цифровими екранами, різними помічниками водія, вентиляцією і масажем крісел, атмосферним підсвічуванням салону та ін. Таким автомобілем не тільки безпечніше керувати, а й просто приємніше перебувати в ньому. І це може стати причиною заміни.