Водії зі стажем знають, що з собою в дорогу потрібно завжди брати певний набір предметів. «Твоя машина» зібрала рекомендації бувалих автомобілістів і склало список із п’яти таких незамінних речей.

1. Документи

Як відомо, права, страховка і техпаспорт на автомобіль завжди мають бути у водія під рукою, інакше можна отримати штраф. Щоб їх не забувати, краще відразу покласти документи в бардачок.

2. Канцелярські гумки

На перший погляд може здатися, що цьому предмету не місце в автомобілі, але досвідчені водії стверджують зворотне. Вони давно знайшли гумкам безліч корисних застосувань. Зокрема з їхньою допомогою можна прив’язати смартфон до передньої панелі авто, якщо тримач для гаджета зламався або відсутній.

3. Ліхтарик

Дуже потрібна річ в автомобілі, яка може знадобитися не тільки вночі, а й удень під час пошуку загублених речей у затишних куточках салону або багажника, а також для огляду моторного відсіку.

4. Сонцезахисні окуляри

Яскраве сонячне світло може застати вас зненацька і засліпити прямо посеред дороги в найбільш невідповідний момент. На цей випадок краще завжди мати в бардачку сонцезахисні окуляри.

5. Вологі серветки

Незамінний предмет для гігієни та догляду за автомобілем. Дає змогу моментально видалити незначні забруднення з кузова і внутрішніх поверхонь.