Компанія AutoPacific опублікувала результати свого щорічного дослідження Future Attribute Demand Study (FADS) 2024. В опитуванні взяли участь 14 900 водіїв, які планують придбати новий автомобіль протягом найближчих трьох років. Автомобілістів запитували про вподобання щодо марок автомобілів, характеристик і функцій, які вони хотіли б бачити у своїх нових машинах. Отримані дані надають цікаве уявлення про поточні тенденції та очікування покупців в автомобільній індустрії.

Найбільш затребуваним елементом, за результатами дослідження, виявилися бездротові зарядні пристрої для передніх пасажирів, пише «Твоя машина». Цей простий і доступний елемент, на думку більшості респондентів, має бути стандартом у сучасних автомобілях. На другому місці в списку бажаних функцій – бездротові зарядні пристрої для задніх пасажирів.

Вочевидь, виробники знають про вимоги автомобілістів, оскільки сьогодні навіть у бюджетних моделях іноді можна знайти бездротові зарядні станції. Опитування доводить, що сучасні автомобілі можуть і повинні включати цю функцію в базову комплектацію.

Більшість інших популярних функцій, згаданих в опитуванні, належать до зручностей усередині салону. Так, третє місце посідає функція підігріву сидінь, а четверте – датчики дощу для автоматичного вмикання двірників. На п’ятому місці перебуває функція автоматичного керування кліматом, а на шостому – багатозонний клімат-контроль.

Безпека з’являється у списку на четвертій позиції з функцією датчиків дощу, що можна вважати елементом комфорту та безпеки одночасно. Ще однією значущою функцією безпеки, що посіла восьме місце, є система виявлення перехресного руху з автоматичним екстреним гальмуванням.