Компанія Hyundai почала продавати в Європі оновлений компактний хетчбек Hyundai i10 (як модель 2025 року випуску). Цей автомобіль отримав невеликі зміни у дизайні та кілька важливих змін у технічній «начинці», у тому числі менш потужні бензинові двигуни, пише today.ua.

На даний момент Hyundai i10 – це найменший автомобіль у модельній лінійці Hyundai на Старому континенті. І найдоступніший. Його перше покоління з’явилося у 2007 році. З 2019 року покупцям пропонують третє покоління цього міського хетчбека.

Коли почнеться серійне виробництво Hyundai i10 нового покоління — ще не відомо. Розробка цієї новинки вже, мабуть, ведеться, але її досі ще жодного разу не бачили під час дорожніх тестів навіть у вигляді тестового прототипу. Але покупці вже можуть купити оновлений Hyundai i10.

У i10 відбулися невеликі зміни у дизайні кузова. Наприклад, у нього нова решітка радіатора, нові бампери, нові фари та задні ліхтарі. Невеликі зміни також у салоні. Крім того, у i10 2025 змінилися комплектації. У Європі тепер більше немає комплектацій Tecno, Style та спеціальної версії N Line 30 Aniversario. Натомість з’явилася нова базова комплектація Essence.

У комплектацію Essence входить наступне обладнання: світлодіодні денні ходові вогні, кілька подушок безпеки, передні електричні склопідйомники, Центральний замок з дистанційним керуванням, сидіння водія з регулюванням по висоті, регульоване по висоті багатофункціональне рульове колесо зі шкіряною оббивкою, 4,2-дюймова панель приладів, мультимедійна система з 8-дюймовим сенсорним екраном, підтримка Android Auto та Apple CarPlay, USB, цифрове радіо, круїз-контроль, кондиціонер, 14-дюймові сталеві колісні диски та інше.

У стандартній комплектації є кілька систем допомоги водію та активної безпеки. Наприклад, система допомоги при екстреному гальмуванні з виявленням пішоходів, велосипедистів та транспортних засобів, система утримання смуги руху.

У лінійку двигунів Hyundai i10 2025 модельного року входять три бензинові силові агрегати. Базовий — трициліндровий 1,0-літровий бензиновий двигун MPI потужністю 63 к.с. та 93 Нм крутного моменту, який працює з 5-ступінчастою механічною або автоматичною коробкою передач. Раніше потужність цього двигуна становила 66 к.с. Привід – передній.

Далі слідує чотирициліндровий 1,2-літровий бензиновий двигун MPI потужністю 79 к.с. і 113 Нм крутного моменту, який працює разом із 5-ступінчастою механічною коробкою передач. Раніше потужність цього силового агрегату була більшою – 84 к.с.

Топовий двигун — трициліндровий 1.0 T-GDi потужністю 90 к.с. і 172 Нм крутного моменту. Він також доступний лише з механічною коробкою передач.