Багато водіїв вважають за краще заправляти машину до повного бака. Це виправдано для тривалих поїздок, коли в дорозі не завжди можна знайти якісну заправку. Однак у звичайному житті подібна звичка може зашкодити вашому авто. Необхідно розуміти, що повне заправлення бака може негативно вплинути на систему вентиляції палива, пише Wheel News.

Бензин випаровується, особливо у спекотну погоду, через що тиск у баку збільшується. Якщо станеться засмічення клапана скидання тиску (який розташований у кришці бензинового бака), система вентиляції перестане працювати коректно. Це може призвести до порушення процесу підготовки паливної суміші та зниження ефективності роботи двигуна.

Надмірна заправка також може заподіяти шкоду бензонасосу, особливо у старих автомобілях. Вона провокує в паливній системі вакуум, що збільшує навантаження на бензонасос і прискорює його зношування.

Крім того, регулярне повне заправлення може призвести до витікання палива через дренажні труби. Вони знаходяться під крилом машини, і бензин, потрапляючи на проводку, елементи підвіски та гумові ущільнювачі, згодом може спричинити їх пошкодження.

Ще один важливий аспект – якість палива. При відвідуванні перевірених АЗС, періодичне заправлення до повного баку не завдасть серйозної шкоди. При цьому якщо паливо сумнівної якості, заправка до упору може спровокувати проблеми з двигуном і паливною системою.