Відомий в англомовному сегменті YouTube механік Скотті Кілмер радить водіям дотримуватися запропонованих виробником інтервалів обслуговування авто.

Дотримання інструкцій вбереже машину від передчасних поломок та інших проблем, стверджує блогер, навівши як приклад позашляховик Toyota з пробігом у районі 645 000 км (трохи менше 400 тис. миль). Своєчасне техобслуговування допомогло зберегти силову установку в робочому стані, запевняє Скотті.

Механік із майже 56-річним стажем акцентував увагу глядачів на тому, що регулярна заміна оливи і фільтрів кожні 8 000 км (~5 тис. миль) продовжує термін служби двигуна.

– Олива дешева, а ремонт двигуна обходиться дорого, тому регулярна заміна оливи та охолоджувальної рідини вкрай важливі, – заявив Кілмер.

Багато автомобілістів шукають можливість заощадити на техобслуговуванні. Однак такий підхід, на думку Скотті, призводить лише до збільшення витрат у майбутньому.

Регулярна перевірка рівня моторного мастила, склоомивача і охолоджувальної рідини допоможе уникнути серйозних поломок і продовжить термін служби автомобіля, резюмував експерт.