Використання автомобілів із газобалонним обладнанням (ГБО) до останнього часу було вигідним в Україні завдяки низьким цінам на автогаз порівняно з дизелем і бензином. Однак уже найближчим часом ця перевага може зійти нанівець, стверджують експерти. На те є кілька причин, пише «Твоя машина».

Експерт у сфері енергетики Геннадій Рябцев нагадав, що з 1 вересня в Україні підвищаться акцизи на автомобільне паливо. За його прогнозами, це призведе до подорожчання бензину в середньому на 2 гривні за літр, ДП – від 1 до 1,2 гривні, а автогазу – відразу на 7 гривень. У зв’язку з цим, як вважає експерт, ринок автогазу в Україні “закінчиться”. Використання цього виду палива стане для українців не таким вигідним, у зв’язку з чим доведеться відмовитися від використання автомобілів з ГБО.

Інший експерт Дмитро Леушкін додає, що у вересні очікується одразу дві хвилі подорожчання палива. Перша почнеться 1 вересня, коли набудуть чинності нові акцизи, а друга – в середині місяця, коли трейдери розпродадуть залишки “дешевого” палива. При цьому Леушкін упевнений, що автогаз, хоч і очікує сильний стрибок у ціні, але це буде не 7 гривень, а близько 5 гривень за літр.