Британська команда, спонсорована компанією Webfleet, що спеціалізується на управлінні автопарками, встановила новий рекорд дальності поїздки на електромобілі без підзарядки. Вони подолали 916 кілометрів і 131 метр за трохи більше 24 годин. Цей результат перевершив попередній рекорд китайської компанії Zeekr, коли їхній автономний автомобіль проїхав 907 кілометрів у Ханчжоу минулого року.

Досягнення було офіційно зареєстровано і підтверджено відеоматеріалами, показаннями одометра, даними GPS і рівнем заряду батареї, наданими Webfleet, і визнано Guinness World Records як найдовший заїзд на електромобілі на одному заряді акумулятора. Для рекордної поїздки використовували модель Mustang Mach-E Premium Extended Range з однодвигунним приводом і батареєю на 91 кВт/год. Автомобіль показав видатну ефективність 10 км на кВт/год, значно перевишивши стандартний показник 6,1 км/кВт/год за WLTP, пише UaMotors.

Цікавий факт: автомобіль проїхав ще 33 км після того, як індикатор заряду батареї показав 0%. У рекордному результаті також відіграли роль 18-дюймові колеса з шинами Bridgestone, оптимізованими для електромобілів. Маршрут пролягав громадськими шляхами різних графств, включаючи Норфолк і Кембриджшир, імітуючи реальні умови водіння.

Попри досягнутий успіх, рекордний пробіг концепт-кара Mercedes-Benz EQXX, який становив 1202 км у 2022 році, залишається неперевершеним у категорії дальності пробігу електромобіля на одному заряді.