Китай офіційно звернувся до Світової організації торгівлі зі скаргою на рішення Європейського Союзу щодо введення мит на китайські електромобілі. Про це повідомило Міністерство торгівлі Китаю, пише mauto.

Згідно з інформацією Економічної правди, Китай ініціював справу через механізм врегулювання суперечок СОТ.

“Це зроблено для захисту прав та інтересів індустрії електромобілів”, – зазначили в Міністерстві торгівлі.

В останні місяці відносини між Пекіном та ЄС досягли нових мінімумів, оскільки ЄС наближає свою політику щодо Китаю до політики США.

Минулого місяця ЄС ввів тимчасові тарифи у розмірі 37,6% на імпорт деяких автомобілів з Китаю після тривалого розслідування китайської державної підтримки виробників електромобілів.

“Ми закликаємо Європейський Союз негайно виправити свої помилки та спільно захистити економічне і торговельне співробітництво між Китаєм і ЄС, а також забезпечити стабільність ланцюга постачання електромобілів”, — зазначила речниця. 

Китай вже погрожував відповідними заходами проти європейських фермерів і авіабудівників, а також розпочав антидемпінгове розслідування щодо французької алкогольної промисловості.

Представник міністерства заявив, що висновок ЄС у попередньому судженні не має ані фактичного, ані правового обґрунтування. Він зазначив, що це грубе порушення правил СОТ, яке підриває глобальні зусилля у боротьбі зі зміною клімату.