Чимало автомобілістів навіть не здогадуються про те, що витрата пального в їхньому автомобілі може залежати не тільки від технічних характеристик і стану транспортного засобу, а й від поведінки самих водіїв. В умовах, коли вартість пального постійно зростає, про це варто не тільки знати, а й активно використовувати ці знання в повсякденних поїздках.

Експерти звертають увагу, що паливоспоживання безпосередньо пов’язане з навантаженням на двигун. Зокрема, на знижених передачах силова установка працює з більшим зусиллям, а значить і витрачає більше палива. Рекомендується переходити на підвищену передачу, при досягненні показника 1500 об/хв, пише «Твоя машина».

При виїзді за місто оптимальна швидкість руху для економії палива становить 80-85 км/год. У такій ситуації двигун виходить на рівень роботи в діапазоні 1200-1500 оборотів за хвилину, що дає змогу оптимізувати витрату палива. Експерти також рекомендують водіям використовувати інерцію під час руху і по можливості рідше зменшувати швидкість. Для цього краще вибирати маршрути зі швидкісними магістралями без населених пунктів на шляху прямування.