Наявність в автомобілі автоматичної трансмісії істотно спрощує життя будь-якого водія. Однак неправильне використання АКПП здатне не просто викликати неполадки в роботі транспортного засобу, а й погубити автомобільний двигун. Зокрема, експерти попереджають про небезпеку помилок під час увімкнення спортивного режиму, пише «Твоя машина».

Спортивний режим присутній в автомобілях підвищеної потужності і служить для поліпшення динаміки. Як правило, його активація відбувається за допомогою натискання відповідної кнопки або переведення важеля КПП у потрібне положення. Такий режим може бути вкрай корисним на шосе, де постійно доводиться прискорюватися, щоб обганяти попутний транспорт.

Водночас наголошується, що активація спортивного режиму допускається тільки на прогрітому двигуні і передбачає підвищену витрату пального і мастила у зв’язку зі збільшенням навантаження на мотор. Не рекомендується постійно використовувати цей режим, оскільки він здатний провокувати прискорений знос компонентів двигуна і в підсумку може повністю “вбити” силову установку.