Вчитися слід у будь-якому віці, оскільки навіть водії з великим досвідом часто мають звички, які можуть нашкодити автомобілю. Експерт пояснив, чому дії автомобілістів, які здаються незначними, згодом можуть спричинити серйозні несправності в авто, пише AmperCar.

Багато автолюбителів намагаються дотримуватися основних правил експлуатації транспортного засобу, проте дрібні деталі часом залишаються поза увагою. Ці невеликі, але часті прорахунки можуть вплинути на стан машини, навіть коли вона стоїть нерухомо.

Водіям з великою вагою часто потрібно докласти зусиль, щоб сісти в автомобіль або вийти з нього. У таких ситуаціях неминуче виникає необхідність спиратися на щось, і найчастіше це виявляється кермо чи двері. Чим нижче знаходиться сидіння водія, тим більше тиску виявляється на ці елементи. У ситуаціях з високими машинами, такими як кросовери та позашляховики, навіть водії зі стандартною статурою часто використовують додаткову опору при вході та виході з автомобіля. Тому в деяких моделях автовиробники оснащують внутрішні передні стійки спеціальними ручками. Однак якщо їх немає, потрібно враховувати, що рульова колонка і петлі дверей не призначені для частих навантажень і з часом можуть зношуватися.

Зазвичай обертання керма на нерухомому автомобілі характерне для недосвідчених водіїв, але згодом це може стати звичкою, якої важко позбутися. Необхідно враховувати, що подібні дії можуть негативно позначитися на стані кермової рейки та завдати шкоди підсилювачу керма. Тому краще повертати кермо хоча б за незначного руху під час паркування.

Крім того, система кермового управління може зношуватися швидше, якщо водій регулярно залишає машину на парковці з вивернутими колесами.

Часто водії стикаються з ситуаціями, коли необхідно спертися коліном на сидіння, щоб дістати предмет із салону. Так само роблять пасажири та діти. Вага дитини не становить великої загрози, а ось доросла людина може пошкодити систему обігріву сидінь, яка включає тонкі дроти, вбудовані в оббивку. Тому краще уникати таких дій і не використовувати сидіння як опору.

У посібниках з експлуатації багатьох автомобілів часто радять уникати ручного складання дзеркал, особливо якщо в автомобілі є система автоматичного складання. В іншому випадку це може пошкодити електропривод.