У київському регіональному сервісному центрі МВС попередили водіїв про шахраїв, які пропонують за грошову винагороду оновити старе або отримати перше водійське посвідчення. Про це пише видання «ТиКиїв».

У месенджерах Telegram, Viber, WhatsАpp шахраї представляються працівницею сервісних центрів МВС Києва на ім’я Софія Бойко та пропонують оновити, виготовити, обміняти або додати до існуючих визначені категорії в водійському посвідченні та адресно надіслати в будь-яку частину світу.

«Клієнтів запевняють, що тим варто не хвилюватися про навчання в автошколі, складання іспитів в сервісних ценрах МВС або навіть не бути присутнім в Україні для отримання водійського вперше», — розповіли представники сервісного центру.

шахраї

Також шахраї надсилають фото нібито Софії Бойко зі службовим бейджем. У ньому використовуються айдентика та кольори сервісних центрів МВС. Підроблений бейдж створено за допомогою комп’ютерних програм. У сервісному центрі розповіли, що найчастіше шахраї використовують фото, зроблені 2016 року на відкритті сервісного центру в Сєвєродонецьку.

«Дівчина на фото — це колишня працівниця структури Головного сервісного центру МВС, що не має жодного відношення до фейкового адміністратора і ніколи в минулому не обіймала таку посаду. Наразі вона тривалий час перебуває за кордоном. Її справжнє ім’я та прізвище не Софія Бойко», — пояснив начальник київського центру МВС Олександр Бойко.

шахраї

Представники сервісного центру вже подали в поліцію заяву про вчинення злочину і чекають результатів розслідування.

Водіям нагадали, що отримати вперше водійське посвідчення можливо виключно особисто під підпис після складання теоретичного та практичного іспитів в сервісному центрі МВС. Таке посвідчення не надсилається адресно і тим більше за кордон.

Також у сервісному центрі підкреслили, що адміністратори не ведуть спілкування в месенджерах, оплата послуг відбувається виключно на офіційний рахунок сервісного центру МВС, орієнтовна вартість бланку посвідчення водія — 515 грн.