Кросовер Hyundai Santa Fe після останньої зміни поколінь кардинально змінився. Він лише технічною частиною схожий свого попередника, але виробник і сюди вніс чимало змін. В результаті Santa Fe нещодавно визнали найкращим середньорозмірним кросовером за опитуваннями власників. Американські водії розповіли, чому вони надали корейській моделі таке звання, інформує Wheel News.

Вперше опинившись усередині нового Santa Fe, неможливо не помітити кермо в стилі Range Rover. І воно зручне. Сидіння базової моделі обтягнуті чудовою м’якою тканиною. Другий ряд надзвичайно просторий, особливо з капітанськими кріслами. Достатньо місця для ніг та голови. Відсутність окремого блоку керування кліматом для другого ряду – дивний недогляд. Натомість водію доводиться використовувати екран спереду, щоб регулювати налаштування кондиціювання та опалення ззаду.

Природно, корейська модель має деякі недоліки. Але практично всі водії відзначають, що салон кросовера став комфортнішим, ніж у попередника. На додаток до цього він придбав безліч різних відсіків для зберігання.

Салон набагато краще обладнаний і майже повністю позбавлений шорсткого чорного пластику старої моделі. Усередині м’яка шкіра та купа місць для зберігання, а два екрани прості у використанні та пропонують кришталево чисту графіку. Додатковий простір нового Santa Fe також не можна ігнорувати.

Гібридна система буде розумно перемикатися між чистою електроенергією та гібридним режимом, коли вважатиме за потрібне. У кросовера чудова шумоізоляція, настільки, що навіть при включеному 1,6-літровому двигуні нічого не чутно, якщо не натискати на педаль газу.

Останній коментар показує, що корейська модель загалом наблизилася до автомобілів преміального класу. Вона пропонує справді тиху їзду різними автомагістралями.

Santa Fe HEV не дуже швидкий, але він просто і без метушні розганяється до межі швидкості. Трансмісія також надзвичайно плавна.

Наш маршрут включав суміш їзди по шосе, гірських дорогах і гравійних ділянках, Santa Fe відчував себе як вдома на всіх з них. Він добре амортизований, але не здається, що пливе і все ще досить маневрений, щоб проскочити повороти. Передній привід нашої базової моделі був більш ніж достатнім для повсякденних завдань водіння.

Santa Fe став більш сімейним кросовером, ніж раніше. Автомобіль не можна назвати динамічним, але він легко справляється з різними дорожніми умовами, впевнено прокладаючи маршрут.

На дорозі Santa Fe мені здалося вишуканим. 2,5-літровий турбодвигун видає легкий скрегіт, але він приглушений. Переходи між бензиновим та електричним приводом відбуваються плавно. І якщо трохи натиснути на педаль газу, то можна підтримувати останній на швидкості до 50 км/год у місті, хоча іноді бензиновий двигун заводиться вже на швидкості 15 км/год.

З великим крутним моментом, доступним у нижньому діапазоні обертів, 2.5T відчувається набагато чуйнішим, ніж старий V6. І вам не потрібно так сильно крутити його, щоб отримати від нього максимум. Однак у моделі з переднім приводом все ще є деяке пробуксування коліс.

Наше загальне враження від КПП виявилося позитивним. Перемикання плавні, але швидкі, і ви ніколи не відчуєте потреби перемикати її в режим Sport або використовувати перемикачі.

Якщо і є нарікання до корейської моделі, то вони незначні.