Деснянський райсуд Києва визнав 36-річного обвинуваченого винним у п’яній ДТП. Наступні п’ять років він проведе за ґратами. Про це повідомили у поліції Києва, інформує «Вечірній Київ».

Нагадаємо, що аварія сталася у лютому 2024 року на вулиці Милославській, що на Троєщині. Водій автомобіля Citroen під час комендантської години в`їхав у припарковану на узбіччі автоцистерну.

На передньому сидінні легковика сидів 24-річний пасажир. Унаслідок удару він отримав переломи кісток ліктя та садна голови. Його госпіталізували до лікарні, а водія Citroen затримали.

Драгер показав вміст алкоголю в організму чоловіка 1,51 проміле при допустимому рівні — 0,2. А лабораторне дослідження виявило ще наявність наркотиків в крові.

Крім того, з’ясувалося, що у лютому цього року винуватець ДТП був засуджений за скоєння крадіжки до п’яти років з іспитовим терміном на один рік. Слідчі повідомили водію про підозру за ч. 1 ст. 286-1 Кримінального кодексу — порушення правил безпеки дорожнього руху водієм у стані сп’яніння. Санкція статті передбачає до трьох років тюрми.

Суд дав йому два роки в’язниці. Крім цього, на підставі ч. 4 ст. 70 Кримінального кодексу — призначення покарання за сукупністю злочинів, обвинуваченому додали невідбуту частину покарання попереднього вироку. Відтак, чоловік проведе у в’язниці п’ять років та два місяці.