У Києві з вересня 2024 року до травня 2025-го закривають низку тролейбусних маршрутів. Це пов’язано з проведенням ремонту шляхопроводу на перетині вул. Богатирської та Лугової в Оболонському районі столиці. Замість них влада обіцяє запустити підмінні тимчасові автобусні маршрути, пише «Інформатор».

Про тимчасове припинення курсування тролейбусних маршрутів №24 та №36 повідомляє КП «Київпастранс». Там уточнюють: рух закриють орієнтовно до 25 травня 2025 року, відтак, тролейбусів на цих маршрутах не буде більше, ніж півроку.

Необхідність тимчасово прибрати електротранспорт з маршрутів пояснюють проведенням капремонту шляхопроводу на перетині вулиць Лугової та Богатирської в Оболонському районі Києва. У транспортній компанії повідомляють, що трасами руху тролейбусних маршрутів №24 та №36 буде організовано роботу тимчасових автобусних маршрутів.

Схема руху автобуса №24-ТР від вул. Північної до проспекту Свободи. Зображення: КП "Київпастранс"

Так, автобус №24-ТР курсуватиме за маршрутом «Вулиця Північна – проспект Свободи». А автобус №36-ТР їздитиме від вулиці Північної до вул. Чорнобильської.

Схема руху автобуса №36-ТР від вул. Північної до вул. Чорнобильської. Зображення: КП "Київпастранс"