Загальна надійність транспортних засобів сьогодні знижається, тому й власники багатьох кросоверів та позашляховиків вимушені витрачати значні суми на технічне обслуговування автомобілів. Уникайте автомобілів, через які водії більше часу проводять в майстерні, ніж на дорозі.

Перелік ненадійних кросоверів та позашляховиків склали фахівці GOBankingRates, повідомляє видання «Новини.LIVE».

Polestar 3

Завдяки елегантному дизайну та надійним ходовим характеристикам шведський електричний кросовер є брендом, який має чудовий вигляд на папері. Але в останньому дослідженні якості J.D. Power виробник займає останнє місце з приблизно 316 проблемами на 100 автомобілів. Насамперед скаржаться на збої в програмному забезпеченні та електричній системі. Для автомобіля преміумкласу ці повторювані проблеми щонайменше засмучують.

Volkswagen Atlas

Середньорозмірний кросовер має гарний вигляд, але його надійність поступається дизайну. Має дорогі проблеми з трансмісією, електрикою та двигуном. Його вартість перепродажу нижча за середню, а витрати на обслуговування вищі.

Land Rover Discovery

Розкішний позашляховик залишається ризикованим вибором. У звіті RepairPal за 2023 рік Land Rover був названий одним із найдорожчих брендів в обслуговуванні. При цьому середньорічна вартість ремонту 1174 долари поєднується з низьким рейтингом надійності (31 місце з 32 брендів).

Chrysler

Серед брендів FCA Chrysler лідирує з 17 відкликаннями. Постійні проблеми з двигунами, трансмісіями та електричними системи продовжують мучити виробника.

Tesla

Проблеми з надійністю Tesla знову в центрі уваги після відкликання 23 000 Cybertruck через несправні двигуни склоочисників та проблеми з комплектацією. Це не перший випадок, коли компанія стикається з проблемами якості. З моменту включення Tesla до досліджень J.D. Power бренд стабільно займає останнє місце, підкреслюючи постійні проблеми виробництва, які впливають на надійність його автомобілів.