ГО «Kyiv Defenders» у співпраці з німецькою історикинею Францискою Девіс успішно завершили проєкт із придбання 7 кейсеваків, які будуть використовуватися для евакуації поранених українських військових на передовій.

Ці автомобілі покликані рятувати життя там, де це найбільш необхідно — на лінії фронту. І необхідність у таких авто величезна, адже вони недовговічні, пише «Вечірній Київ».

28 вересня дві із семи машин передали захисникам із 143-ї ОМБр та 112-ї ОБрТрО. Місце для цього обрали символічне — біля Музею війни.

Влад Деменчук, відповідальний за напрямок забезпечення автівками, відзначив важливість цієї співпраці: «Цей проєкт є критично необхідним, адже запити на автівки постійно зростають. Ми щиро вдячні нашим партнерам, які допомагають нам у закритті цих запитів. Кожна передана автівка — це десятки врятованих життів».

«Цей проєкт є частиною ширшої ініціативи „#KDтачки“, спрямованої на забезпечення українських захисників спеціалізованим транспортом. З моменту заснування проєкту ми передали вже 110 автівок, із яких 80 — лише цього року. Кожна машина допомагає захисникам виконувати свої завдання», — додала Іва Кошова, СЕО ГО «Kyiv Defenders».

Автівки, які вдалося придбати в рамках проєкту, незабаром будуть відправлені на різні напрями лінії фронту. Це яскравий приклад співпраці міжнародних партнерів і волонтерів, що рятує життя на передовій.