Сучасні автомобілі насичені різноманітною електронікою. І для того, щоб активувати ту чи іншу опцію, водієві потрібна покрокова інструкція. Однак, не всі автовласники читають технічний опис до транспортного засобу перед початком його експлуатації.

Отже, деяким автомобілістам доводилося помічати, що після дорожньо-транспортної пригоди чи різкого гальмування завести силовий агрегат машини вдається не відразу. Деякі моделі мають труднощі з пуском двигуна навіть після попадання у велику яму на дорозі. Причиною є інерційний датчик, який відключає бензонасос. Після перевантаження або сильного удару він припиняє подачу горючої суміші, щоб уникнути пожежі. Проте є вихід із такої ситуації. Щоб відновити подачу пального, необхідно натиснути відповідну кнопку. При цьому її розташування може бути різним залежно від моделі транспортного засобу, пише Wheel News.

У деяких машинах ця клавіша розміщена поруч із ногами переднього пасажира, в інших – під бардачком. Взагалі найчастіше ця кнопка встановлюється безпосередньо у салоні транспортного засобу. Проте трапляються ситуації, коли виробник вирішує розмістити її під капотом. Саме тому перед початком експлуатації машини обов’язково потрібно прочитати технічний опис до неї, про що згадувалося раніше. Функція цієї кнопки – це перезапуск датчика, внаслідок чого відновлюється подача горючої суміші. Окремо експерт наголошує, що більшість сучасних моделей оснащені системою аварійного відключення бензонасосу. Крім того, інерційний датчик, спрацьовуючи під час дорожньо-транспортної пригоди, автоматично розблоковує двері машини. Завдяки цьому водій та пасажири зможуть безпечно залишити салон автомобіля.

Якщо технічний опис до транспортного засобу було втрачено, можна пошукати відповідну інформацію про розміщення кнопки в Мережі інтернет. Крім того, допоможуть у цьому спеціалісти сервісного центру.