Фахівці Кременчуцького автомобільного заводу презентували нове оригінальне шасі «КрАЗ-6511Н2» колісної формули 6х2 (на знімку).

Воно призначене передовсім для монтажу на його базі установок промислового та технологічного призначення, а також для експлуатації на дорогах із твердим покриттям.

На машині вантажопідйомністю 16 тонн установлено безкапотну кабіну й двигун класу «Євро-5». Останній має потужність 300 кінських сил. Тож за головними параметрами і зовнішнім виглядом новинка майже не відрізняється від своїх «побратимів»-попередників.

Однак розробка має істотну особливість, зокрема третю підйому вісь. Її підвіска — пневматична, з двома гідравлічними амортизаторами. Власне, йдеться про додаткову «точку опори», що використовується за потребою. Коли автомобіль не завантажений, той своєрідний «хвіст» із задніми колесами автоматично піднімається. Це дозволяє зменшувати витрати палива, зношуваність гуми тощо. За нинішніх умов така економія набуває особливого значення. Водночас після завантаження вісь так само автоматично опускається й автомобіль працює як звичайна тривісна вантажівка.