У поточному році в Україні вже розпочато ремонт тієї частини автобану, яка була непридатна до використання

Міністерство інфраструктури України має намір реалізувати будівництво доріг з цементобетонним покриттям в Дніпропетровській, Миколаївській та Закарпатській областях, повідомив глава відомства Володимир Омелян, передає Інтерфакс-Україна.

“З тих доріг, які ми вже плануємо для будівництва в бетоні – це шляхи в Дніпропетровській, Миколаївській, Закарпатській областях. Це буде новий автобан, принаймні, його південна частина, яка з’єднає Гданськ і Одесу. Цей проект уже затверджений Європейською комісією, ми вже відпрацьовуємо технічні деталі і за підтримки міжнародних фінансових організацій ми його запустимо, я вірю, в наступному році”, – сказав В.Омелян на VII Українському Цементному Форумі’17 в Києві минулого тижня.

За його словами, в поточному році в Україні вже розпочато ремонт тієї частини автобану, яка була непридатна до використання.

Як зазначив глава Мінінфраструктури, за умови належного фінансування з боку уряду, в 2017 році має розпочатися ремонт злітної смуги одеського аеропорту.

У той же час В.Омелян додав, що приватні аеродроми в Україні також приступають до реконструкції своїх бетонних покриттів.

“Зараз ми збираємо аналітику по аеропортам, яка вартість ремонту. Цифри скачуть шалено. Ми повинні вийти на один стандарт. Ми повинні чітко розуміти, за що платить український платник податків … Я думаю, що нові проекти будуть вже в цьому році”, – сказав міністр.

У цьому контексті В.Омелян підкреслив важливість надання виробниками цементу, бетону і іншими компаніями сучасної техніки, обладнання, якості робіт та успішних технологій для впровадження при будівництві бетонних дорожніх покриттів.