У 2014 році антикризова допомога Євросоюзу стала найбільшою статтею доходу державного бюджету Литви за всю історію країни. Згідно з прогнозом Міністерства фінансів Литви фінансова допомога ЄС повинна була скласти 34,2% від усіх доходів бюджету країни в 2015 році і в 2016 році повинна була збільшитися ще на кілька відсотків.

Але цього не сталося. Доходи бюджету різко зросли. Поляки кажуть, що Польщу від армії Будьонного і Тухачевського у 1920-му врятувало “Чудо на Віслі”, а Литву від дефолту врятувало “Чудо на Гарюнаї” (найбільший автобазар). Чому саме автоіндустрія? Тому що в Литву почали звозити для ремонту биті авто з усього світу. Справа в тому, що і в США, і в ЄС (крім Литви) після аварії будь-яка заміна АВТОЗАПЧАСТЕЙ (наприклад, аербег) вимагає сертифікації і просто, як дитячий конструктор, з двох “битків” одне авто не збереш (та й страхова Вас роздягне, якщо Ви навіть просто відремонтуєте авто в гаражі з установкою “лівих” запчастин).

Ось і везуть в Литву! Плюс дуже просте оформлення авто. І істотний внесок в поштовх розвитку потужної індустрії по ремонту та продажу авто внесли саме українці. Якщо раніше за авто в Литву приїжджали росіяни і білоруси, то тепер їх місце зайняли українці (у росіян через рідні автозаводи і падіння рубля авто стали навіть дешевше ніж в ЄС). Найбільші Автобазари Гарюнай – Вільнюс, Каунас, Утена і Маріямпіль годують всю країну! Колишній заступник голови НБУ Савченко якось сказав, що українці після Майдану кинулися знімати депозити і зняли 90 млрд $. Якщо це правда і якщо вірити тому, що в Україні їздить 2,5 млн авто “на бляхах”, то 10 -15 млрд $ з цих грошей українці вже вивезли в Литву. Проста арифметика: 2,5 млн авто середньою вартістю 3 тис. євро плюс 1 тис. євро посередникам за установку “на бляхи”, а з огляду на те, що в Литві проживає 2,8 млн громадян, то майже на кожного литовця (включаючи немовлят і людей похилого віку) оформлено авто “на бляхи” і перевезено в Україну ..

У 1683 українські козаки врятували Відень після 2-х місячної турецької облоги, а знову українці рятують, але тепер економіку Литви.

А щодо “Дива на Гарюнаї”? Може Польщу і врятувало “Чудо на Віслі”, але Литву рятує “Чудо на бляхах” або просто наші Бляхарі)))))

Розповідає Олег Назаренко в своєму блозі на obozrevatel.com.