Народні депутати говорять, що потрібно шукати компроміс у питання розмитнення авто на євро номерах. Проте чіткого механізму дій в парламентарів немає. Про це йдеться в програмі «Питання до обраних».

«Чіткої думки з приводу того, що робити з автомобілями, в парламенті немає», — сказав представник фракції «Самопоміч» Іван Мірошниченко.

Разом з тим, нардеп говорять, що ситуацію потрібно вирішувати у перемовинах та перегляді тарифів на митне розвантаження.

«Зробив би запобіжник, який дозволив би ті машини, що є, легалізувати. Поставив би запобіжник, щоб люди не завозили дуже старі автомобілі», — коментує ситуацію Мустафа Найєм з БПП.

Ігор Мосійчук з РПЛ вважає, що потрібно знизити мито та встановити чіткі критерії, за якими це розмитнення буде відбуватися. Позафракційний Сергій Тарута пропонує також дозволити розмитнити без сплати мита вже завезені в Україну авто на єврономерах.

Альтернативну пропозицію має нардеп з Волі Народу Сергій Мельничук: » Зробити ставку перебування, наприклад, 1 євро в день».

Більше думок парламентарів  приводу розмитнення авто на іноземних номерах та про те, на яких автівках їздять самі нардепи, шукайте у відео.