З’явилася пропозиція ввести оподаткування власників іномарок, які мають іноземну реєстрацію. До таких відносять справжніх іноземців та водіїв транспортних засобів на єврономерах.

Керівник Всеукраїнської асоціації імпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко наголошує, що вилучені кошти сприятимуть виділенню коштів на ремонт доріг. Відомо, що акциз, який закладений у ціні на пальне, може покрити лише 6,9% витрачених грошей на будівельні та ремонтні роботи на автомобільних дорогах.

Аналітики переконані, що український бюджет втратив величезні суми коштів через автомобілі на європейських номерах. Зараз на території держави перебуває безліч авто з іноземною реєстрацією, власники яких порушили термін перебування в Україні.

Додамо, що Державна фіскальна служба (ДФС) України заявила, що зараз на території країни перебуває 425,4 тисячі автомобілів з іноземною реєстрацією. За статистикою надходження коштів від митного оформлення транспортних засобів за 2017 рік можна зробити висновки, що український бюджет отримав би колосальні суми, якби процедура розмитнення авто на єврономерах була дотримана.

Джерело: narodna-pravda.ua