Підвищена витрата палива – явище не тільки зимове. Влітку паливо з бака також «випаровується» швидше, ніж ми того очікуємо. Причин тому багато, пропонуємо розглянути основні.

Дефлектори бічних вікон
Так, так, саме такі ось накладки на вікна незамінні влітку. Дефлектори бічних вікон захищають салон від пилу і дощу. А водієві, що палить вони просто життєво необхідні: вітровики покращують циркуляцію повітря всередині салону. Але використання дефлекторів збільшує споживання автомобілем палива. Чим вища швидкість – тим більші витрати енергії. Згадайте аеродинамічний закон опору!

Рейлінги і автобокс
Обсягу багажника часто не вистачає, тому багато необхідних в подорожі предметів перекочовують на дах автомобіля. Але чи так часто доводиться перевозити вантажі на зовнішньому багажнику? Між іншим, рейлінги і автобокс підвищують аеродинамічний опір автомобіля, а також помітно витрачають бензин і інші види палива. Висновок: не використовуємо? Треба зняти.

Спойлер
Спойлери перестали бути приналежністю виключно гоночних автомобілів. Тепер такі накладки можна зустріти на багатьох машинах. Тут можна сказати одне: для зменшення витрати палива зменшите кут атаки спойлера. Знову діє все той же закон опору: чим більше кут атаки, тим сильніше збільшуються витрати пального на високих швидкостях руху. А може бути ваш автомобіль зовсім і не потребує спойлера?

Відбійник
Відбійник захищає капот кузова від відколів. Але для цього ж служать і спеціальні плівки. Справа в тому, що плівки, на відміну від відбійників, не витрачають ваш бензин. Можливо, плівка і виглядає естетичніше. Тим більше в місті відбійник не так вже й потрібний.

Опущені скла і відкритий люк
Влітку в автомобілі без кондиціонера перебувати важко, тому водій змушений їздити з відкритими вікнами. Але якщо система кондиціонування повітря в салоні збільшує витрату палива на 10%, то навіть нетривалі поїздки з опущеними стеклами по трасі боляче б’ють по бюджету водія. Хоча в міських умовах витрати енергії при русі з відкритими вікнами не настільки критичні. Звичайно, задихатися в жарі теж не можна. Вже краще в такому випадку витратитися на бензин. Використовуйте паливо раціональніше, щоб володіння автомобілем не перетворилося із задоволення в тягар.

Гума
Навіть якщо ви перевзули свій автомобіль, це ще не означає, що колеса не вплинуть на витрату палива. Ще як вплинуть! Адже тут важливо все: розвал, сходження, рівень тиску і, до речі, сумісність протектора. Бували випадки, коли умільці примудрялися за відомими лише їм причинами їздити на різній гумі …

Кондиціонер.
І, останнє почесне місце займає найнеобхідніший влітку прилад для пасажирів авто – кондіцітонер. Його включення полегшить вашу дорогу, але серйозно вплине на потужність автомобіля і на витрату палива! -10%