Найчастіше автовласники не надають особливої ​​уваги встановленню сигналізації і роблять це «як все». Такий підхід загрожує викраденням автомобіля, адже водії самі іноді підказують викрадачам, як викрасти їх транспорт. Слідкуючи декільком простим порадам, ви набагато убезпечите свою машину.

Найбільша і поширена помилка автовласників – при установці сигналізації помістити світлодіод на видному місці, а на заднє скло приклеїти наклейку з назвою сигналізації. Викрадач (якщо це не який-небудь новачок) в своїй справі толк знає, йому нічого не варто розпізнати сигналізацію за кольором світлодіода і його мерехтіння. Знаючи це, він зрозуміє до чого готуватися.

Інша помилка полягає в установці сигналізації у дилера. Вони роблять це за однією схемою, не проявляючи ніякої кмітливості. Фірмова рамка під номер розповість зловмисникові все про систему безпеки вашої машини. Тут він або сам дізнається, як її зламати, або звернеться за допомогою до «своїй людині» в сервісі. А той у свою чергу зробить копію ключа, коли водій відправить свою машину на техогляд. Зазвичай її обслуговують саме в тому дилерському центрі, в якому купували. А водій ще і всі ключі в зв’язці віддасть.

І в цьому полягає ще одна величезна помилка. Відправляючи машину в сервіс, не віддавайте майстрам всю в’язку ключів. А охоронну систему бажано відключити або хоча б перевести в сервісний режим. Ускладнити викрадення машини дозволить роз’єднання ключів захисних пристроїв – не носіть їх всі разом на одному брелоку, нехай вони зберігаються в різних кишенях.

Підвищити ступінь захисту автомобіля допоможе поєднання електронної сигналізації з механічною. Крім того, можна встановити додатковий іммобілайзер. Але при цьому не забувайте про поділ ключів.

Буває, водії самі підставляють свою машину під викрадення, просто не встановлюючи на неї ніяких протиугінних систем. Мовляв, якщо захочуть викрасти, так і з ними поженуть. Для інших автовласників – КАСКО рішення всіх проблем.

Таких представників можна знайти на різних форумах, де в підпису вони вказують свою машину. Більш того, зловмисники можуть під виглядом учасника форуму вивідати у нічого не підозрюваного власника всю інформацію про його авто. Тому будьте пильні і забезпечте свою машину з розумом.