У Верховній Раді зареєстрували два нових законопроекти, що стосуються автомобілів з іноземною реєстрацією. Як і попередні, вони пропонують легалізувати вже ввезені в Україну «євробляхи» і знизити акцизну ставку.

ЯКІ ЗАКОНОПРОЕКТИ ВНЕСЛИ У РАДУ?

Законопроект №8487-1 – Проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання розвитку ринку транспортних засобів

Законопроект №8488-1 – Проект Закону про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання розвитку ринку транспортних засобів

ЩО ПРОПОНУЮТЬ ЕВРОБЛЯХЕРАМ?

Нові законопроекти пропонують:

1 Знизити і зробити фіксованими ставки розмитнення автомобілів, які раніше були в експлуатації.

2 Тимчасово ввести пільговий тариф на розмитнення транспортних засобів із двигунами внутрішнього згоряння великих обсягів – 3л для бензинових і 2,5л для дизельних.

3 Продовжити можливість реєстрації авто стандарту «Євро-3» в рік після вступу закону в силу і до 31.12.2020 авто стандарту «Євро-4».

4 Скасувати обов’язковий збір до пенсійного фонду при першій реєстрації транспортного засобу на території України.

5 Ввести необмежений час нульової ставки акцизного податку та зберегти пільги на оподаткування електромобілів ПДВ до кінця 2020 року.

ПІД КОНТРОЛЕМ. Згідно з новими законопроектами, в закон про Національну поліцію пропонується додати десяту причину зупинки, а саме: «якщо необхідно перевірити транспортний засіб з іноземною реєстрацією на предмет дотримання вимог Митного кодексу».

Джерело: mmr.net.ua