Французька компанія Michelin працює над технологією, яка дозволить  виготовляти автомобільні шини із додаванням продуктів переробки деревини.

Олія, яку видобувають із відходів промисловості деревної, може бути використана у виготовленні автомобільних шин замість продуктів нафтопереробки.

Сиріл Роже, директор з науково-інноваційних комунікацій компанії Michelin, заявляє, що  “приблизно 80 відсотків матеріалів у стандартній шині автомобіля постачаються нафтовою промисловістю. Використання відходів деревини для створення еластомерів (гнучких полімерів) для шин може бути набагато кращим варіантом. Вирощувати дерева набагато простіше, ніж видобувати нафту. Гума буде важливим компонентом шин, як і раніше, але вони також стануть міцнішими”.

До 2020 року Michelin планує отримати результат.  Наступною інновацією компанії стане 3D-друк шин. Їх можна буде використовувати протягом усього “життя”  автомобіля. Власники зможуть «передруковувати» їх на 3D-принтері, коли протектор стиратиметься. Проте це стане реальним не раніше, ніж за 10-15 років.

Джерело: ukrinform.ua