Для початку нагадаємо, про що мова: законопроекти №8487 та 8488 – так звані «комітетські» документи, які влітку були прийняті у першому читанні Верховною Радою. Ці проекти покликані змінити правила розмитнення легкових автомобілів, вирішити питання «євроблях», змінити принцип оподаткування імпорту автомобілів введенням «формули акцизу».

Раніше ми вже детально розкривали зміст цих документів, давали відповіді на найпоширеніші питання, та навіть наводили приклади, у скільки грошей може обійтись розмитнення різних автомобілів. Але, все це стосувалось початкової версії законопроектів.

Поки Верховна Рада була на канікулах, до документів було подано чимало поправок (всього – 145), які можуть змінити механіку їх дії доволі суттєво. Причому, зміни ці можуть призвести як до подорожчання так і здешевлення розмитнення, до зменшення переліку автомобілів, які можна буде розмитнювати по-новому, так і до його розширення. Є правки щодо електромобілів та гібридів різних типів, автобусів, вантажівок, переобладнання ТЗ з одного типу в інший, та навіть щодо зміни виду пального. По різному бачать нардепи застосування норм «Євро» — від повного їх скасування для вживаних авто, до чергового «перекроювання» графіків введення цих екостандартів.

Сьогодні (18 вересня 2018 року) зведені таблиці поправок будуть розглядатись на засіданні Комітету ВР з питань податкової та митної політики. Очевидно, що 145 пунктів – це чималий шмат роботи, який опрацювати за відведені 2 години навряд чи можливо. Тобто, якщо сказати простими словами – шанси на отримання сьогодні фінальних текстів законопроектів, які можна було б виносити на друге читання, вкрай малі.

Наступний висновок, який випливає з попереднього – зміна правил розмитнення не буде швидким процесом.Раніше зроблені прогнози, щодо отримання рішення восени, теж можна ставити під сумнів. Оптимістичний оновлений прогноз (після ознайомлення із усіма поправками) – «можливо, ще цього року».

Зрештою, більш точні прогнози можна буде зробити по закінченні засідання профільного комітету, коли, сподіваємось, кількість поправок буде зменшена та з’явиться єдиний вектор щодо усіх питань, котрі стосуються правил імпорту автомобілів в Україну.

Джерело: auto.ria.com