Полтавські «євробляхери» перекрили трасу Київ-Харків

Близько 9:00 трасу Київ-Харків на виїзді із міста, у Супрунівці, перекривають активісти організації «Авто Євро Сила». На акцію приїжджають кілька десятків автомобілів із закордонною реєстрацією.

Спочатку планують приєднатися до акції і міські таксисти, але потім від цієї ідеї відмовляються. Пояснюють — водії на «євробляхах» висувають свої, окремі, вимоги. Таксисти ж хочуть, аби дорогу просто відремонтували.

Насправді саме ремонту дороги вимагають і активісти «Авто Євро Сили». Вони пояснюють — траса, що проходить через місто, на усій протяжності розбита. Тому вимагають владу негайно провести ремонт проблемних ділянок. Акцію називають безстроковою, обіцяють обмежувати рух до тих пір, доки їх не почують.

— Буде акція безстрокова. Доки не доб’ємося, щоб до нас приїхали власті і не сказали — коли це буде робитися! Щоб виганяли техніку і вже робили! — говорить громадський активіст Ігор Панченко.

— Раніше домовились, що місто дає гроші на ремонт, область дає гроші. Але зараз у місті Шамота нібито виконує обов’язки, але у нього немає печатки. А без неї він не може жодного рішення прийняти стосовно виділення коштів. Власне, проблема у місті. Сьогоднішня акція має привернути до цього увагу, — говорить активіст Дмитро Бурмака.

На місці блокування дороги — кілька екіпажів патрульної поліції. Інспектор поліції Дмитро Гнітько, який встановлює біля місця блокування світловідбивні фішки, говорить, що їх викликали дзвінком на номер 102, поліцейські забезпечують охорону громадського порядку.

Біля місця блокування вже вишикувались пробки із десятків машин, переважно, вантажівок. Частина водіїв об’їжджає перекриття бічними вулицями.