Мітингом перед вікнами Кабміну власники «євроблях» сьогодні в черговий раз вирішили зажадати від влади якомога швидше розглянути закони, що спрощують розмитнення авто, а заодно полоскотати нерви киянам, які злилися, запізнюючись на роботу, адже центр столиці з самого ранку виявився повністю паралізований.

Висловився з цього приводу відомий український політтехнолог Віктор Уколов. На його думку, євробляхери, які вже мають нелегальні авто, повинні заплатити повну вартість розмитнення на загальних підставах. Максимальний компроміс — розстрочка. А зроблять ще одну таку акцію, паралізувавши центр Києва, — значить можна відмовлятися і від відтермінування.

За словами Уколова, власники легальних авто заплатили вартість з урахуванням всіх легально сплачених податків, виникає питання — які можуть бути підстави для того, щоб хтось інший отримав пільгу не платити податки, які вже заплатили більшість автовласників. Це було б порушенням прав більшості на користь меншості. Але в проекті бюджеті 2019 можна передбачити зменшення ввізного мита, якщо Мінфін знайде, чим компенсувати ці доходи бюджету. Віктор Уколов також в своєму блозі розмістив фото БМВ, вартість якого 40-50 тисяч доларів, на «євроблясі». Власник цього автомобіля теж приїхав під Кабмін вимагати пільг.

Джерело: businessua.com