Всі ми добре знаємо, що сімейство ВАЗ-2105 включає седан і універсал, є ще пікап ВІС-2345. Але мало кому відомо, що свого часу був кабріолет Лада-2105. Причому мова йде не про прототип і не про саморобну модель, а про серійну версію.

Називається це диво Bohse Eurostar і збирали його в Німеччині. Компанію Bohse заснували в 1987 році і спочатку вирішила робити пляжні кабріолети на базі Volkswagen Golf II, передає topgir.com.ua.

Але оскільки їх собівартість виявилася занадто високою, то керівництво фірми вирішило звернути увагу на більш бюджетного донора – ВАЗ-2105. Представники Bohse навіть приїжджали на заводи ВАЗу.

Для Bohse Eurostar створили незграбний кузов зі склопластику, а від «п’ятірки» брали тільки ґрати радіатора з фарами та лобове скло з металевими стійками даху. У авто навіть дверей не було – їх замінювали брезентові шторки з вікнами.

В основному кабріолети ВАЗ-2105 оснащували 1,2-літровим 60-сильним мотором і 5-ступінчастою механічною КПП. Втім, пропонували також версію з 1,5-літровим двигуном та віддачею 70 к. с. і навіть дизель від Volkswagen.

Bohse Eurostar продавали в Іспанію, Італію, Бельгію та Нідерланди. Втім, кабріолет став популярним в Європі, навіть не дивлячись на доступну ціну. Усього німці випустили 250 одиниць моделі.