В Україні пропонують заборонити проектувати та будувати великі швидкісні траси. Відповідні зміни можуть внести у оновленні Державні будівельні норми, повідомляє на своїй сторінці у Facebook заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Лев Парцхаладзе, пише tvoemisto.tv.

«В Україні досі є нормальною практика, коли через місто, або навіть маленьке село проходить велика швидкісна траса. Хоча це велике питання для безпеки жителів, що проживають в таких населених пунктах, для їх комфорту – через постійний шум та вібрацію, для екологічної ситуації – через вихлопи від авто», – написав Лев Парцхаладзе.

Він додав, що наразі розглядають пропозицію заборонити проектувати нові високошвидкісні траси через населені пункти. Це стосується доріг першої категорії, тобто з чотирма смугами руху. Він також попросив українців долучитися до опитування щодо нововведення.

Нагадаємо, 1 вересня набули чинності нові ДБН, які стосуються планування та забудови територій, вулиць та доріг, будинків і споруд. Із 1 жовтня запрацювали оновленні ДБН щодо проектування, будівництва та реконструкції дитсадків.