Як повідомляє «5 канал», головна причина стрімкого зростання цін на паливо – подорожчання нафти. Станом на понеділок, 8 жовтня середня вартість найпопулярнішого бензину А-95 становить близько 34 гривень, пише MMR. Тільки за останні кілька днів «95-й» подорожчав майже на гривню.

Власники АЗС тільки «переводять стрілки», звинувачуючи у всьому падіння гривні і світове подорожчання нафти. Тим часом фахівці прогнозують подальше подорожчання палива в Україні.

Очікувано, що слідом за бензином може подорожчати і зріджений газ для автомобілів, який користується величезною популярністю серед українських автолюбителів.

Відзначимо, ціна на нафту знижується після того, як досягла рекордних 86 доларів за барель в кінці минулого тижня. Про це свідчать дані торгів. За словами експертів, нафта стрімко дорожчала через побоювання виникнення дефіциту на ринку. До нестачі чорного золота могли привести санкції США проти Ірану і скорочення обсягів видобутку в самих США. При цьому аналітики не виключають, що на цьому тлі нафта може подорожчати до 100 доларів за барель.