Як відомо більшості автомобілістів України, масове застосування в Україні системи автоматичної фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху заплановано вже найближчим часом, пише automotoclub.info.

За словами начальника Головного сервісного центру МВС України Владислава Криклія, для впровадження системи потрібно прийняти всі необхідні документи, щоб уникнути помилок попередніх спроб, передає прес-служба МВС.

«Ми повинні запустити систему автоматичного контролю, але зробити це не так, як під час минулої спроби 2007-2010 років, коли штрафи масово оскаржували в суді через відсутність технічного регламенту та прогалин у законодавстві. Саме тому сьогодні ми ретельно вибудовуємо всю нормативно законодавчу базу», — сказав Криклій. . .

Відзначається, що система накопичення штрафних балів за зафіксовані порушення ПДР повинна бути доопрацьована. Доцільно виписувати штрафи та додавати бали за кожне порушення. Тоді після досягнення певної кількості останніх водія будуть тимчасово позбавляти права керування транспортним засобом.

Встановлюватися прилади фото- та відеофіксації будуть кожним містом окремо за погодженням із поліцією в місцях концентрації ДТП та на аварійно небезпечних ділянках.

«Це все відбувається в рамках концепції децентралізації. Вартість одного комплексу відеофіксації варіюється від $10 до $50 тисяч. Міста зможуть вибирати постачальників серед великої кількості виробників на світовому ринку. А кошти від штрафів планується частково залишати в місцевих бюджетах — 20% місту, 50% — у дорожній фонд, 30% — МВС», — пояснив Криклій.