Українським водіям повідомили прикру новину, їм не варто чекати дешевого палива, навпаки, найближчим часом ціни знову виростуть. І тут, на жаль, будь-які акції протесту безсилі.

Подібну думку озвучив експерт нафтового ринку Сергій Каюн у коментарі журналістам, —  пише Politeka.

На думку ксперта, розцінки на паливо в нашій країні не вдасться знизити, а вони в найближчому майбутньому знову підскочать.

«50% в ціні бензину і 60% в ДП – стандартна закупівельна вартість. Майже 80% палива ми зараз імпортуємо і ціни у нас світові. Відразу заспокою тих громадян, які вважають, що український бензин був би набагато дешевше: його ж виробляють зі світової нафти, так що тут без варіантів. Чорне паливо за місяць подорожчало на 10 доларів, а ще два місяці тому воно коштувало 72 долари за барель. Тут теж має все бути зрозуміло», – говорить Каюн.

Фахівець також попередив, що не потрібно вірити усім новинам, які з’являються щодня в мережі.

«Розмови про те, що нібито всі крадуть і доріг немає, є дезінформацією. Так, проблеми за рік не вирішиш, але рух вперед є. Щодо зниження акцизу: я вважаю, що ймовірність нульова. У нас податок невисокий, а в ЄС ця цифра в 5-6 разів вище. А подібними акціями просто розхитують уряд. Чи зможе встояти прем’єр? Якщо нафта стрибне до позначки в 100 доларів, то ми побачимо бензин по 40 гривень за літр “, – заявляє Каюн.

За словами Каюна, він бачить єдиний варіант вирішення проблеми на сьогодні, це встановити акциз у гривні, а не європейській валюті.

А всі акції протесту, за словами спеціаліста, це лише  нагадування для трейдерів підходити до питання ціноутворення на паливо більш розважливо.