Експерти у сфері енергетики переконані, що зростання цін на бензин та дизельне паливо є вигідним для українського уряду.

Свої думки з цього приводу вони озвучили на прес-конференції, передає кореспондент інтернет-видання UA1.

Один із експертів Валентин Землянський, зокрема, наголосив, що нині спостерігається абсолютна бездіяльність влади у сфері регулювання цін на паливо.

«Нема жодного діалогу між урядом і гравцями ринку – великими чи малими. Це, безумовно, впливає на неконтрольований зріст цін», – заявив Землянський.

Голова комітету економістів України Андрій Новак, своєю чергою, назвав три причини підвищення цін на бензин у країні, що спостерігається останнім часом.

«Можемо визначити три основні економічні причини: підвищення цін на компоненти палива, курс гривні, а також монопольна змова. Ми бачимо, що на крупних АЗС ціни на бензин однакові до копійки. Але найважливіший фактор той, що все це є позитивним для українського уряду. Уряд таким чином збирає податки», – розповів Новак.

Передумов до покращення ситуації він не бачить.

«Поки буде така політика уряду, спрямована не на доходи населення, а на збір податків, доти в нас будуть неадекватні ціни на бензин», – резюмував експерт.

Як варіант виходу зі складної ситуації Новак пропонує обладнати свій автомобіль гібридними двигунами, або переходити на електромобілі, що є дорожчим варіантом.