У нових законах №8487 і №8488 про зниження акцизного збору при імпорті авто є свої плюси і мінуси. Так, у них немає позитиву для автоімпортерів, пише Znaj.ua.

Про це розповів генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Експерт зазначає, що фактично дозволили ввозити будь б/у авто. Для простих українців «евробляхеров» це 100% перемога і 100% позитив. Особливо знижка на розмитнення протягом 90 днів з моменту публікації законів.

«Плюс розмитнення без виїзду за кордон на внутрішній митниці без документів на авто при наявності договору купівлі/продажу авто, оформленого без нотаріуса в будь підворітті на Подолі. Тому привітати їх можна, вони об’єдналися і перемогли, поки автомобілісти на українській реєстрації мовчали», — зазначає експерт.

Негативними ж закони виявилися для тих, хто заробляв на ввезення «евроблях». При цьому експерт вважає, що нові правила є позитивними для простих українців, які не мають автомобілів.

«За зниженими податками (в 5-38 раз) можна пригнати навіть авто Євро-0. Плюс депутати почули критику і поширили знижку 50% на акциз на всіх українців, а не тільки «бляхерів», — зазначає він.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада продовжує не жалувати  власників автомобілів з іноземною реєстрацією.  Складається таке враження, що там, під куполом, не займаються більше нічим, крім як ускладненням життя евробляхеров. В підтвердження цьому парламент випустив ще два закони, здатних перетворити життя будь-якого свідомого власника автомобіля на єврономерах в справжнісіньке пекло.