Враховуючи нестабільність ситуації на ринку палива України, багато автомобілістів замислюються про можливість переходу на газ. Утримання автомобіля на сьогоднішній день – чимала розкіш. Особливо якщо торкнутися цін на бензин, де важко знайти місце з фіксованою ціною. Останнім часом, автолюбителі заговорили про можливість переобладнання машин на газ. Так би мовити, непогана альтернатива бензину і варіант трохи заощадити на витраті.

Почнемо з хорошого. Які плюси має газова установка?

По-перше, автомобіль може працювати на різних видах газової установки. Більш поширеним в експлуатації вважається пропан. Він більш економічний.

По-друге, газ допомагає заощадити приблизно 15% витрат. Тим більше, що установка і вартість газового обладнання окупить себе вже після 20 тис. Пробігу.

Ну і по-третє, газ більш екологічний в експлуатації. Він дозволяє зменшити викиди СО2, що краще для навколишнього середовища. А для автомобіля – знижує витрату масла і стінки циліндрів мають більш чистий вигляд. Деякі водії говорять про те, що при використанні газу, поліпшується стан двигуна, свічки запалювання і датчик кисню залишаються в чистоті.

Варто додати, що проблем із заправкою газу виникати не буде. Він є в наявності як у великих містах і на трасах, так і в регіонах.

Які мінуси має газова установка?

Газове обладнання для автомобіля – не дешеве рішення. Ціни на установку такого виду пального будуть коливатися приблизно від 2 500 до 15 000 тис. Гривень. Після установки, устаткування потрібно буде зареєструвати в ДАІ. Крім того, газова установка вимагає більшої уваги, а значить, візити на ТО будуть частішими.

Але найголовніше – установка буде займати левову частку простору в багажнику. При цьому потрібно дотримуватися підвищену обережність, адже газ більше вибухонебезпечний.

Автомобілісти, які мають досвід використання газової установки, говорять про те, що таке обладнання буде мати для кожного свій характер. Для когось це буде допомогою і економією витрат, а комусь нічим не допоможе. У випадку, якщо ви експлуатуєте автомобіль в основному на невеликі відстані – на роботу, за покупками або в гості, перехід на газ не матиме сенсу. За такий час їзди двигун тільки буде прогріватися і все. А якщо газ буде використовуватися для тривалих поїздок, то це вже інша справа, можна і зекономити. Також газ погано впливає на швидкість і динаміку водіння.

Якщо підсумувати, в газовій установці вистачає достатньо позитивних моментів, проте є і негативи. Чи потрібно це автомобілю, вибір за вами.

document.write(«»);