Фахівці Consumer Reports поскаржилися на нестандартні селектори коробок передач

Схоже, у автомобілістів з’явилася нова несподівана загроза — коробки передач. Причому сучасні трансмісії можуть призвести до дуже сумних наслідків — ДТП зі смертельним результатом. До такого висновку прийшли експерти авторитетного американського видання Consumer Reprots.

Експерти пояснюють, що небезпеку представляють не конструктивні особливості тієї чи іншої трансмісії, а незвичайні схеми включення передач, тобто, грубо кажучи — нестандартні важелі КП. Як пояснюють фахівці, в екстреній ситуації водії інстинктивно включають невірну передачу. Складності також виникають, коли за кермо сідає людина, що їздить на іншому автомобілі і звиклий до іншою схемою включення передач.

Як приклад подібного ДТП, автори дослідження наводять зіткнення на з/д-переїзді в Нью-Йорку, коли жінка, що сиділа за кермом Mercedes-Benz ML 2011 модельного року інстинктивно включила не ту передачу. В результаті ДТП водій і п’ять пасажирів поїзда загинули. У дослідженні наголошується, що такі ж проблеми можуть виникнути на деяких моделях BMW, Acura TLX, Jeep Grand Cherokee і Toyota Prius.

«У нових технологіях немає нічого поганого, проте вони повинні бути зрозумілі на інтуїтивному рівні. Ви не повинні брати додаткові уроки по тому, як користуватися трансмісією в вашому автомобілі — вона повинна бути зрозумілою для всіх, хто користується машиною, — наприклад, для членів вашої родини або друзів. Управління має бути таким, щоб водій в екстреній ситуації легко виконав правильну дію», — пояснив директор автомобільних досліджень Consumer Reports Джейк Фішер.

document.write(«»);