Чернівецька митниця першою в Україні почала розмитнення “євроблях” за новим законом. Про це BukNews повідомили власники автомобілів на іноземній реєстрації. Розказали і власне схему розмитнення «євроблях» згідно з новим законом. Зокрема, розшифрували формулу акцизного податку, яка складається з базової ставки, що залежить від типу двигуна, коефіцієнт, який відповідає об’єму двигуна, та кількість років машини. Дешевшими виходять автомобілі, які їздять на бензині.

Варто додати, новий закон передбачає в подальшому і низку штрафів: за передачу такого нерозмитненого авто у володіння громадянину, який його не ввозив, так само – за використання його у підприємницькій діяльності. Штрафуватимуть і за розкомплектування автівок – за це чекає санкція у 170 тисяч гривень або конфіскація автомобіля.

Розпочали митники співпрацювати і з поліцейськими. Зокрема, ті мають право зупиняти “євробляхи”, та протягом 180 днів будуть тільки попереджати. Згодом тих, хто не розмитнився – каратимуть фінансово. Протягом 90 днів для акцизу діятиме понижуючий коефіцієнт. Тому тим, хто хоче розмитнити власний транспорт, варто поспішити. Звертатися по допомогу власники машин можуть до брокерів, представників митниці як у офіційних структурах, так і власне на кордоні.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко підписав закони 8487 та 8488 про “євробляхи”, які передбачають зменшення вартості розмитнення в Україні автомобілів на іноземній реєстрації, а також штрафи за порушення терміну перебування авто в режимі транзиту.

Цей закон запроваджує нову модель оподаткування акцизним податком легкових моторних транспортних засобів на іноземних номерах. Замість оподаткування одиниці об’єму двигуна транспортного засобу – оподаткування одиниці легкового транспортного засобу.