v-pravakh-evroobraztsa-poyavitsya-novye-kategorii

 

У 2017 році в Україні з’являться водійські права європейського взірця. З їх появою автомобілісти будуть отримувати нові категорії прав. Крім того, зміняться вікові обмеження – керувати мотоциклом можна буде тільки з 20 років, а сісти за кермо автобуса – з 24, передає ukrautoportal.com.

 

Отже, права нової категорії «АМ» отримуватимуть водії транспортних засобів, які не розвивають швидкість більше 45 км/год. Власники мотоциклів потужністю не більше 48 к.с. отримають права категорії «А2», пише «Автоцентр”.

Крім того, зникнуть права категорії «Т», які дозволяють управляти трамваями.

Зміни торкнуться і вікових обмежень для отримання прав. З 2017 права категорії «А» (управління мотоциклом) будуть видавати тільки з 20 років. У той час як сьогодні їх можна отримати вже в 16 років. На три роки збільшать вік людей, які можуть керувати вантажівками (категорія «С») – з 21 років. Будь «СЕ» (вантажівки з причепом) буде видаватися з 21 року. Отримати право водити автобус (категорії «D» і «DE») стане можливе тільки з 24 років.

Разом з тим управляти легковими машинами і легкими вантажівками з причепами (категорія «BE» і «С1Е») можна буде з 18 років, хоча зараз права цих категорій отримують лише особи, які досягли 19 років.

Відзначимо, що введення прав європейського зразка заплановано на листопад 2017 року. На відміну від нинішніх вони будуть дійсні лише 10 років. Зі старими правами українські водії зможуть їздити до закінчення терміну дії.

document.write(«»);