Рішенням Суду, особа яка перевозила зброю була виправдана, в зв’язку з тим, що дозволу на обшук у поліцейських що проводили огляд не було.

Верховний Суд прийняв дуже цікаве рішення, яке стосується обшуків автомобілів. Про це повідомляє Авто24, з посиланням на судновий реєстр.

Рішення стосується справи про знахідку в автомобілі Ford Transit цілого арсеналу зброї (автомати Калашникова і гвинтівка Мосіна, боєприпаси до них, безліч гранат різних систем і вибухівка).

Рішенням Апеляційного і Верховного суду, особа яка перевозила зброю особа була виправдана, в зв’язку з тим, що дозволу на обшук у поліцейських, що проводили огляд було відсутнє.

Іншими словами, були порушені вимоги кримінального процесуального права, а значить знайдені під час обшуку предмети не можуть бути доказами в суді.

Повідомляється, що поліцейські часто підміняють поняття “обшук” і “поверхнева перевірка”. Без дозволу суду дозволена тільки “поверхнева перевірка”, в рамках якої поліцейський може зажадати відкрити багажник, або двері, для проведення візуального огляду. Самостійно відкривати двері, багажник, бардачок, знімати обшивку і чіпати предмети в салоні при цьому забороняється.